Forår og sommer 2011 
Dorothealiljer,vintergækker og den første Helleborus orientalis er i blomst
Aprilmåned kom med masser af dejligt vejr og sommertemperaturer,udsprugne bøgegrene den 20. her i Milbak, der kan ingen huske er sket før.            

Den 3. maj så haven pludselig anderledes ud et kvarterstid.

5.Juni. Efter 10 dage med mest regn og blæst har vi nu haft 4 dage med 20-27 grader. Hostaerne er meget flotte i udspring. De høje asalier blomstrer sammen med de sidste rhododendron. Magnolia sieboldii blomster om kap med viburnum plicatum "Mariesii" og  træpæonerne.

Hostabed

8.juli.
I maj måned fik vi 65mm regn og ca. 75 i juni, men der har været mange gode sommerdage ind imellem.

 Hostaerne er blevet meget store,jeg har været ved at registrerer dem og der er over 100 forskellige sorter.   Roserne er blevet rigtig flotte ,det skulle man ikke tro for 2.mdr.siden. De nyplantede er groet rigtig godt til, men de engelske ,vi lod sidde, for at se om de kunne klare det,kan vi godt grave op, de bliver vist aldrig friske igen.

I juli fik vi omkring 160 mm regn, alligevel mangler planterne vand ,så snart det har været tørvejr i få dage.

14. aug.Georginerne er nu godt igang med at blomstrer.De har været meget uens i vækst og der er stadig mange som ikke er ret høje. Håber vi får lidt mere varme.

13. nov. Efter en våd oktobermåned med ca.150 mm regn.har det nu været gråt,men tørt i næsten 2 uger. Georginerne ligger stadig i stalden,her har ikke været rigtig frostvejr endnu. I haven har vi luget masser af ukrudt, men også gravet et par store buske op og lavet et nyt skovbed.

 

7. marts. Sneen forsvinder så småt fra grusvejen og lærken synger,så nu må vi tro på at foråret begynder.
20.- 25.marts.Sneen er næsten væk.5 til 11 grader, hård blæst, men dejligt vejr i læsiden.Har rydde op i "potterne" og dækket dem med hvid plast, så de kan gå i gang med at gro.Jens har skåret græsserne ned og klippet vindruerne. Lavet ekstra "drivhus" i gården til alle krukkerne og den første gødning er strøet ud til roserne.
Græsplænen ser rigtig træls ud, men vi venter lidt og ser,hvordan det udvikler sig.

24. maj.  Den 2., 3. og 4. maj satte vi omkring 1000 georgineknolde og siden er det blevet til ca. 1600, vi håber de bliver rigtig flotte. Vores roser har taget meget skade af vinteren og der er gået en del Austin og renaissanseroser til.  Det er 7-8 år siden de blev plantet,så det er måske levetiden på moderne roser. Vi satte en del nye sidste år og de ser flotte ud.  Istedet har vi plantet lidt forskellige Poulsenroser og nogle stauder.

I år vil jeg se, om jeg kan få pæonerne fotograferet efterhånden,som de springer ud. Jeg ved ikke helt,hvor mange forskellige der er,men det er mange. De første 7 billeder er sat ind i fotoalbummet.

Jan van Leeuwen

Jan van Leeuwen (lactiflora-hybrid) er en fantastisk pæon, den har blomstret i den samme plante i næsten 3 uger,hver blomst holder i mindst en uge.

Roserne var rigtig flotte i den første blomstring først i juli,men siden har der næsten ikke været en pæn blomst på grund af al den regn

Harekilling i georginerækken

En lille harekilling i kartoffelrækken

28. oktober er georginerne taget op.Der har været nogle dage,hvor de kunne tørre et par timer før de kom i kasser og blev sat til videre tørring. De første er blevet blæst rene med kompresseren og lagt i stalden,hvor de skal ligge til der meldes om vedvarende frost. derefter kommer de i kasser igen og lægges på hylderne i georginerummet,som kan holdes frostfrit. Lige nu ser knoldene rigtig flotte ud,men der er længe til aprilmåned,hvor de skal tages frem igen.

3. december. Alle georginerne er lagt på plads, 467 forskellige sorter  + omkring 60 af egen avl.  Det er spændende, hvor mange der overlever vinteren.

Milbakhaven.mono.net/
Lav din egen hjemmeside med mono.net